Zakaj zgornja slika? Ker na enostaven način razloži bistvo petih elementov. Preberite si njeno kratko razlago v naslednjem odstavku, nato pa vtipkajte v spletu https://www.wofs.com/four-pillar-calculator/ , vpišite vaše podatke (pazite na uro rojstva zaradi premika poletnega časa: če ste rojeni pred zadnjo nedeljo marca 1982, vpišite uro rojstva, kot je, sicer pa upoštevajte, da so prvič uro premaknili 1 uro naprej zadnjo nedeljo v marcu 1982 in 1 uro nazaj zadnjo nedeljo v septembru, od 1996 premikamo uro nazaj na zimski čas zadnjo nedeljo v oktobru) in dobili boste izračun svoje energijske popotnice ob rojstvu. To vam je lep in koristen vpogled v to, kje imate prirojene šibkosti ali kreposti. Če pa vam izračun ne pove kaj dosti, vas pa firbec matra, nas pokličite za pomoč.

Kratka razlaga zgornje slike:
PODPORA – organi v okviru elementov si podajajo energijo po točno določenem principu (zelene puščice): kovina jo daje vodi, voda lesu, les ognju, ogenj zemlji, zemlja kovini, če enemu elementu primanjkuje energije, lahko pretirano izčrpava svojega predhodnika.
KONTROLA (rdeče puščice) – optimalno se elementi nadzorujejo in uravnotežajo, če pa je določen element preveč aktiven, lahko postane vir napada na element, ki naj bi ga kontroliral.
YIN (temno rjavo napisano) /YANG ORGAN (svetlo rjavo napisano) – več pozornosti se da yin organu in ima pri bioresonančni terapiji prednost.
KOMPENZACIJSKI ORGAN (vijolične puščice) – so organi, ki najprej pomagajo drugemu organu istega elementa z dovajanjem energije in se tudi na njih najprej pokažejo znaki bolezni, vendar so vzroki bolezni v organu, ki mu pomagajo.