Project Description

Rastline nas učijo potrpežljvosti

Po 5 letih dela z zdravilnimi rastlinami vem zagotovo nekaj, in sicer, da se lahko od njih naučim še ogromno. Zdravila imajo svoj začetek v rožicah. Še zmeraj velja, da za vsako bolezen rož’ca raste.

Dandanes v svojem hitrem načinu življenja in poznavanju učinkov nekaterih sinteznih zdravil pričakujemo tudi od zdravilnih rastlin, da delujejo podobno: takoj. In če tega učinka ni, mislimo, da ne delujejo. Zdravilne rastline si rade vzamejo svoj čas in za ustrezno pomoč moramo določeno zdravilno rastlino jemati dovolj časa. Zdravilne rastline so nam nekoč že pomagale in pomagajo nam spet. Za tiste, ki so razmišljali s svojo glavo, pa so to počele tudi vmes.

Čar zdravilnih rastlin je v tem, da so naravna snov in ta se lahko prilagodi našemu telesu, ki je prav tako naravna snov, na dolgi rok pa je to lahko ključno, da povrne ravnovesje v telesu bolnega človeka.

  Kako delujejo zdravilne rastline?

  Pripravki iz zdravilnih rastlin so različni: čaji, sirupi, suhi ekstrakti, tinkture, tablete, kapsule. Dobri pripravki imajo na embalaži navedene količine drog in/ali zdravilnih učinkovin, vsebujejo pa dovolj le-teh za učinek. Količino le-teh se določi s pomočjo tradicionalne in znanstvene rabe.

  Kaj so rastlinske droge? To so v glavnem cele, razdrobljene ali razrezane rastline, deli rastlin, alge, glive, lišaji v neobdelanem stanju, običajno so posušene, včasih tudi sveže. Kakovost rastlinskih drog je odvisna od vseh procesov na poti od zdravilne rastline do droge: pridelovanja, nabiranja, sušenja, drobljenja, rezanja in shranjevanja. Eno najpomembnejših meril za ocenjevanje kakovosti drog je vsebnost zdravilnih učinkovin. Zdravilne učinkovine so npr. flavonoidi, eterična olja, iridoidi, diterpeni, triterpeni, steroidi, alkaloidi, tanini… Pogosto je za zdravilnost določene zdravilne rastline odgovornih več zdravilnih učinkovin, ki se medsebojno pri svojem delovanju podpirajo oz. delujejo sinergistično.

  Izdelki iz zdravilnih rastlin so lahko opredeljeni kot prehranska dopolnila, nekateri proizvajalci pa se odločijo za njihovo registracijo kot zdravila. Za zdravila rastlinskega izvora veljajo enake zahteve kot za sintetska zdravila. Z ustrezno dokumentacijo mora biti dokazana njihova kakovost, varnost in učinkovitost. Na slovenskem trgu so kakovostna tudi nekatera prehranska dopolnila, a so taka le, če so izdelana iz rastlinskih drog dobre kakovosti.

  O tem, katera zdravilna rastlina bi vam lahko pomagala do boljšega počutja, se lahko pogovorimo na posvetu, kjer lahko določimo tudi kakovosten izdelek, v katerem se nahaja, s pomočjo bioresonančne naprave pa lahko to le še potrdimo.

    DELOVNI ČAS

  Delovne ure po dogovoru.

    +386(0) 41384472

    NASLOV NAŠIH PROSTOROV

  Pokličite za termin.

  MATEJA LOBE PREBIL
  MATEJA LOBE PREBILZdravilka - bioresonančna terapevtka

  Izberi termin